ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
«Ο Τόπος που θέλω να ΖΩ»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Ιανουαρίου ήταν ίσως ένα από τα σημαντικότερα αυτής της Δημοτικής περιόδου. Ο λόγος είναι ότι αναδείχτηκαν και συζητήθηκαν πολλά σημαντικά θέματα τόσο στην ημερήσια διάταξη όσο και πριν από αυτήν. Σας παρουσιάζουμε σε αυτή την ανακοίνωση τα πιο σημαντικά καθώς και τις θέσεις της παράταξής μας.
Τα σημαντικότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης που απασχόλησαν το ΔΣ στις 25/01/2017 ήταν τα παρακάτω:
- Έγκριση 1ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2017, του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία “ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ”  (ΚΕ.Π.Α.Π.Α.) Δήμου Κόνιτσας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι υπεύθυνο για την έγκριση των προϋπολογισμών των Νομικών Προσώπων του Δήμου Κόνιτσας και άρα και για τις αναμορφώσεις τους. Έτσι μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΠΑΠΑ για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2017, την οποία προς έκπληξή μας γνωρίσαμε κατά την ανάγνωση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, η αναμόρφωση ήρθε προς έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Το τακτικό μέλος και δημοτική σύμβουλος που εκπροσωπεί την παράταξη μας στις συνεδριάσεις του ΚΕΠΑΠΑ κ. Γκότζου Ελένη δεν έλαβε ποτέ πρόσκληση και ούτε ενημερώθηκε όπως προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας, ενώ με λύπη μας διαπιστώσαμε πως η συγκεκριμένη συνεδρίαση έγινε μεταξύ «ημετέρων» αφού υπήρχε απουσία όλων των αιρετών της αντιπολίτευσης. Είναι συνήθης τακτική - και την καταδικάζουμε - το να γίνονται διαδικασίες εν κρυπτώ και να μη λαμβάνουν γνώση τα τακτικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Η απάντηση που λάβαμε για κακή συνεννόηση ή πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων των υπαλλήλων απλά εκθέτει τον πρόεδρο του ΚΕΠΑΠΑ και μεταθέτει ευθύνες. Για τους παραπάνω λόγους η παράταξή μας καταψήφισε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού.
- Προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού ανταποδοτικών υπηρεσιών
Με εγκύκλιό του το Υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε από τους Δήμους να υποβάλουν αιτήματα σχετικά με την πρόσληψη μόνιμου τακτικού προσωπικού εκπαιδευτικών βαθμίδων ΔΕ και ΥΕ. Όπως είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια έχει επιβληθεί αναστολή προσλήψεων στους ΟΤΑ και τα ΝΠΙΔ αυτών. Οι συγκεκριμένες όμως προσλήψεις έχουν εξαιρεθεί από την αναστολή γιατί αφορούν τη στελέχωση νευραλγικών υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα δηλαδή υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης και αποχέτευσης. Με την εισήγησή της στο ΔΣ η αρμόδια αντιδήμαρχος πρότεινε την πλήρωση αυτών των θέσεων με τις εξής ειδικότητες και με αυτή τη σειρά προτεραιότητας: υδραυλικός, μηχανοτεχνίτης αυτοκινήτων και οδηγός απορριμματοφόρου. Με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή στην υπηρεσία καθαριότητας δεν υπάρχει ούτε ένας μόνιμος υπάλληλος και η συγκεκριμένη υπηρεσία λειτουργεί μόνο με συμβασιούχους, ζητήσαμε να αντικατασταθεί η ειδικότητα τουλάχιστον του μηχανοτεχνίτη αυτοκινήτων με αυτή του εργάτη καθαριότητας. Προφανώς και το πρόβλημα του Δήμου μας δεν λύνεται με αυτές τις προσλήψεις, θεωρούμε όμως πιο σημαντική την παρουσία ενός εργάτη καθαριότητας παρά ενός μηχανοτεχνίτη. Άλλωστε ο Δήμος Κόνιτσας δεν έχει οργανωμένο συνεργείο και τις επισκευές των οχημάτων του Δήμου τις αναλαμβάνουν ιδιωτικά συνεργεία και μάλιστα πολλές φορές των Ιωαννίνων, με την αιτιολογία ότι κάποια οχήματα χρειάζεται να πάνε σε εξειδικευμένα συνεργεία. Η Δημοτική Αρχή επέμενε στην αναγκαιότητα παρουσίας μηχανοτεχνίτη στην υπηρεσία καθημερινότητας και επιπλέον μας απάντησε ότι εργάτες καθαριότητας μπορεί και προσλαμβάνει και με άλλους τρόπους (Δίμηνες συμβάσεις, πέντε ημερομίσθια κλπ). Παρόλο που για ακόμα μία φορά η άποψή μας δεν εισακούστηκε ψηφίσαμε τον προγραμματισμό προσλήψεων. Ελπίζουμε ο λόγος που επιμένει η Δημοτική Αρχή στη πρόσληψη μηχανοτεχνίτη να είναι πραγματικός και όχι να αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων μέσα από τους άλλους τρόπους προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ.
- Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη διοργάνωση Ετήσιου Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Βόρειας Ελλάδας στην Κόνιτσα
Ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Π.Ο.Φ.Επ.Α) και η ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της πόλης μας “ΤΡΙΤΩΝΕΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ” με έγγραφό τους προς το Δήμο Κόνιτσας έκαναν γνωστή την πρόθεσή τους να διοργανώσουν το 2ο Ανοιχτό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Βόρειας Ελλάδας στην πόλη μας στις 29 και 30 Απριλίου 2017 και ζητούσαν τη συνδρομή του Δήμου. Το ΔΣ ομόφωνα ψήφισε τη δωρεάν παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του κλειστού Γυμναστηρίου Κόνιτσας, τη χρήση της μικροφωνικής εγκατάστασης του Δήμου καθώς και τη δαπάνη 1.000€ για την κάλυψη εξόδων της διενέργειας των αγώνων. Η πρόταση που κατατέθηκε από τη διοργανώτρια ομάδα “ΤΡΙΤΩΝΕΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ” μας βρίσκει σύμφωνους ως προς τη φιλοσοφία της συνδρομής του Δήμου καθώς ταυτίζεται με τις θέσεις μας περι του τρόπου φιλοξενιών ομάδων και συλλόγων. Η άποψή μας, που κατατέθηκε και σε προηγούμενο ΔΣ, είναι ότι θα πρέπει να είμαστε ως Δήμος πιο φειδωλοί στις παροχές φιλοξενίας για να υπάρχει και η σχετική κίνηση στις τοπικές επιχειρήσεις, τα μαγαζιά εστίασης και τα τοπικά καταλύματα. Αυτού του τύπου οι διοργανώσεις πρέπει να κινούνται στη λογική της στήριξης των επαγγελματιών και της τοπικής αγοράς.
Θέματα που αναδείχτηκαν από τις ερωτήσεις και τοποθετήσεις των συμβούλων της δημοτικής κίνησης πολιτών “Ο Τόπος που θέλω να ΖΩ”
- Καταλληλότητα νερού – Έλεγχοι και μετρήσεις
Για το ιδιαίτερα ευαίσθητο και κρίσιμο θέμα της ποιότητας του πόσιμου νερού του Δήμου μας, επανειλημμένα έχουμε απαιτήσει από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο στοιχεία περί της καταλληλότητας και των ενδεδειγμένων μετρήσεων. Το ίδιο κάναμε και σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο. Παρά την επιμονή μας και ενώ μεσολάβησαν και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που είχαν επίπτωση και στην υδροδότηση, δε διακρίναμε καμιά απολύτως ευαισθητοποίηση και φυσικά δε λάβαμε καμία ικανοποιητική απάντηση. Όπως δεν πήραμε απάντηση και για τις πολύωρες και μη προγραμματισμένες διακοπές του νερού που ταλαιπώρησαν τους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά. Επιμένουμε πως υπάρχει ανεπάρκεια στη διαχείριση των θεμάτων καθημερινότητας και ιδιαίτερα για το θέμα της καταλληλότητας του νερού δε χρειάζεται επιστημονική γνώση για να διαπιστώσουμε πως το θολό και υπερχλωριωμένο νερό δεν ενδείκνυται για κατανάλωση. Οι επίμονες διαβεβαιώσεις του αρμόδιου αντιδήμαρχου για το αντίθετο υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και ταυτόχρονα καταδεικνύουν την επιπολαιότητα και την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τόσο σοβαρά θέματα.
- Επιδότηση κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε οικιακούς καταναλωτές στις Τοπικές Κοινότητες Αγ. Παρασκευής και Διστράτου
Με νόμο που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αριθμός 3497/29-12-2104 και με τίτλο απόφασης “επιμερισμός ειδικού τέλους στους οικιακούς καταναλωτές σε ΤΚ όπου λειτουργούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας” προβλέπεται η επιδότηση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στην πιο πάνω κατηγορία καταναλωτών. Για το Δήμο μας η ευνοϊκότατη αυτή ρύθμιση αφορά τους δημότες της Αγ. Παρασκευής και Διστράτου. Η επιδότηση ανέρχεται σε ποσοστό 100% έως 2000 kWh και σε ποσοστό 50% έως 3000 kWh της τετράμηνης κατανάλωσης. Σε εφαρμογή αυτών των ευνοϊκών ρυθμίσεων εκδόθηκε η εγκύκλιος ΑΠΕΗΛ/οικοθεν 187934/15-12-16 του ΥΠΕΚΑ με βάση την οποία η ΔΕΔΔΗΕ απέστειλε στο Δήμο Κόνιτσας τον οριστικό πίνακα των επιδοτούμενων καταναλωτών, με την επισήμανση ο πίνακας να αναρτηθεί στις εν λόγω ΤΚ προκειμένου να λάβουν γνώση οι δικαιούχοι και να υποβάλουν τυχόν ενστάσεις μέσω των Δήμων. Οι πίνακες αυτοί ουδέποτε αναρτήθηκαν στις τοπικές κοινότητες με άμεσο κίνδυνο οι ωφελούμενοι καταναλωτές να χάσουν τι προθεσμίες που προβλεπότανε. Μετά από συνεχείς διαμαρτυρίες και δημοσιεύσεις και ενώ είχε παρέλθει η προθεσμία της 31/12/2016, η Δημοτική Αρχή ανακάλυψε ή εφεύρε τη δικαιολογία ότι οι καταστάσεις των ωφελουμένων είχαν σταλεί σε ανενεργό e-mail!!! Για άλλη μία φορά φάνηκε η ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής και η ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζει σημαντικά θέματα για την καθημερινότητα των πολιτών.
- Εργασίες διαγράμμισης οδών
Την εβδομάδα πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων όποιος μετακινούνταν από και προς την Κόνιτσα διαπίστωσε ότι πραγματοποιήθηκαν εργασίες διαγράμμισης κάτι στο οποίο είχαμε πολλές φορές αναφερθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η διαγράμμιση που υπήρχε με την πάροδο του χρόνου αλλά και μετά από διάφορες εργασίες είχε ουσιαστικά καταστεί ανύπαρκτη και δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα στους οδηγούς ιδιαίτερα βραδινές ώρες αλλά και στην ομίχλη. Είχαμε ζητήσει επανειλημμένα ο Δήμος να ζητήσει επιτακτικά από την Περιφέρεια Ηπείρου να προβεί στις απαραίτητες εργασίες κάτι άλλωστε που είναι στην αρμοδιότητά της αλλά και υποχρέωσή της. Δυστυχώς όμως διαπιστώσαμε ότι οι εργασίες που έγιναν είναι ημιτελείς, επικίνδυνες αλλά και παράνομες. Και όλα αυτά γιατί η διαγράμμιση έγινε με κίτρινο χρώμα, μόνο στο μέσο του οδοστρώματος, όχι δεξιά και αριστερά και δεν είναι συνεχής. Όπου η προηγούμενη λευκή διαγράμμιση ήταν ορατή δεν έγινε καινούρια, με αποτέλεσμα να είναι αλλού κίτρινη αλλού λευκή, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δεν ακολουθεί τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Η μονή συνεχόμενη κίτρινη γραμμή έχει αντικαταστήσει σε πολλά σημεία τη λευκή διακεκομμένη οπότε ουσιαστικά κάποιος που δε γνωρίζει το δρόμο του απαγορεύεται η προσπέραση. Το γεγονός μας προβλημάτισε ιδιαίτερα και απευθυνθήκαμε σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος μας ανάφερε ότι με βάση τον ΚΟΚ άρθρο 5, παράγραφος 7, οι διαγραμμίσεις είναι λευκές εκτός από κάποιες περιπτώσεις ειδικών διαγραμμίσεων όπως απαγόρευσης στάθμευσης, προσωρινών έργων κτλ κάτι που προφανώς δεν ισχύει στη δική μας περίπτωση. Όλα αυτά τα μεταφέραμε στο ΔΣ για να πάρουμε την εξής αποστομωτική απάντηση, η διαγράμμιση έγινε προσωρινά με εντολή του Περιφερειάρχη κ.Καχριμάνη και έγινε με αυτό το χρώμα και ημιτελής γιατί αυτό είχε ο εργολάβος και δεν τον έφτανε!!! Θέλουμε να τονίσουμε προς όλους και να το καταλάβουν καλά, στο Δήμο Κόνιτσας δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Η περιοχή μας έχει στερηθεί πολλά από σκοπιμότητες, πολιτικές και μη, κατά το παρελθόν. Πρέπει όλοι μαζί να διεκδικήσουμε ό,τι δικαιωματικά μας ανήκει αλλά δυστυχώς με αυτή τη Δημοτική Αρχή και την νοοτροπία της προχειρότητας, του εφησυχασμού και της μη διεκδίκησης δεν έχουμε να περιμένουμε και πολλά.
- Έγκριση πρόσληψης (ΠΥΣ) ενός ΠΕ Γεωπόνου με σύμβαση μίσθωσης έργου ετήσιας διάρκειας
Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 23/3/2016, με απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο αιτήθηκε προς το Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης την πρόσληψη με μίσθωση σύμβασης έργου ετήσιας διάρκειας, με κάλυψη της δαπάνης μισθοδοσίας από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους (ΚΑΠ) των εξής ειδικοτήτων: ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, ΠΕ Γεωπόνων, ΠΕ Οικονομικού και ΠΕ Φιλολόγων. Στις 26/7/2016 το ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α. ενέκρινε την πρόσληψη (ΠΥΣ) ενός ατόμου, οπότε και έπρεπε το Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσει στην επιλογή μιας από των παραπάνω ειδικοτήτων. Έτσι και έγινε, στις 22/9/2016 ομόφωνα αποφασίστηκε η πρόσληψη ενός ΠΕ Γεωπόνου. Για την πρόσληψη θα εκδίδονταν σχετική προκήρυξη εγκεκριμένη από τον ΑΣΕΠ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Η όλη διαδικασία έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου. Με αυτό δεδομένο και επειδή καμία ανακοίνωση δεν υπήρξε ούτε από το Δήμο αλλά ούτε και από το ΑΣΕΠ ρωτήσαμε γιατί υπάρχει αυτή η ολιγωρία. Η απάντηση που πήραμε ήταν για εμάς μια τεράστια έκπληξη!!!. Η αρμόδια αντιδήμαρχος μας απάντησε ότι η θέση έχει χαθεί γιατί η Δημοτική αρχή δεν προχώρησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Και η έκπληξη μας ήταν ακόμα μεγαλύτερη όταν ανέλαβε ο ίδιος ο Δήμαρχος να δώσει εξηγήσεις. Μας είπε πως ήταν δική του πολιτική απόφαση να μη προχωρήσει η πρόσληψη και ο λόγος ήταν ότι δε θα μπορούσε να επιλέξει ο ίδιος ποιος θα προσληφθεί μια που η διαδικασία θα γινόταν από το ΑΣΕΠ και ότι θα πάρει γεωπόνο με άλλο τρόπο!!! Για εμάς η θέση αυτή του Δημάρχου είναι πολιτικά απαράδεκτη και μάλιστα από πολλές απόψεις. Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έπρεπε να εκτελεστεί ασχέτως αν ο Δήμαρχος άλλαξε άποψη. Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το ανώτατο όργανο διοίκησης του Δήμου και όχι ο ίδιος. Κάτι δεν έχει καταλάβει ο Δήμαρχος, διοικεί Δήμο και όχι στρατιωτική μονάδα!!! Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλάζουν μόνο από το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο με αντίστοιχη απόφαση. Το ΑΣΕΠ θεωρούμε ότι είναι θεματοφύλακας της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, αλλά από ότι φαίνεται ο Δήμαρχος δεν ενστερνίζεται αυτή μας την άποψη και θέλει να το αντικαταστήσει. Τέλος δεν έχει κανένας δικαίωμα να στερεί από την περιοχή μας επιστήμονες που θα δώσουν ώθηση και ουσιαστική βοήθεια στους ανθρώπους που ασχολούνται με τη γη και την κτηνοτροφία, όταν πλέον έχει γίνει κατανοητό ότι καμία ανάπτυξη δε θα έρθει ως μάννα από τον ουρανό, παρά μόνο αν στηριχτεί και αναπτυχθεί ο πρωτογενής τομέας.
- Περίπτερο Κεντρικής Πλατείας
Με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο στις 13/12/2016 κατήργησε τη θέση του περιπτέρου στη κεντρική πλατεία Κόνιτσας. Θυμίζουμε ότι η παράταξή μας διαφώνησε έντονα και καταψήφισε το συγκεκριμένο θέμα, περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ. Στον ενοικιαστή δόθηκε παράταση μέχρι και 17/1/2017 παρόλο που η μίσθωση έχει λήξει από την 1/11/2016. Στο Δημοτικό Συμβούλιο επανήλθαμε για το θέμα του περιπτέρου δεδομένου ότι ακούγονται πολλά και διάφορα και κυρίως ότι υπήρξε πολιτική παρέμβαση. Ρωτήσαμε λοιπόν τη Δημοτική Αρχή να μας αποσαφηνίσει γιατί η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει αναρτηθεί ακόμα στη Διαύγεια και γιατί, όπως όλοι διαπιστώνουμε, το περίπτερο συνεχίζει να είναι σε λειτουργία. Οι απαντήσεις που πήραμε για άλλη μια φορά είναι αστείες και αυτός είναι ο επιεικέστερος χαρακτηρισμός που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Για την καθυστέρηση της ανάρτησης η αρμόδια αντιδήμαρχος μας απάντησε ότι υπάρχει φόρτος εργασίας… και όταν επισημάναμε ότι όλες οι υπόλοιπες αποφάσεις εκείνου του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και του επόμενου έχουν αναρτηθεί… πήραμε ως απάντηση… ένα πλατύ χαμόγελο… Για το ότι το περίπτερο βρίσκεται ακόμα σε λειτουργία η απάντηση ήταν ότι στις 18/1/2017 έχει αποσταλεί στον ενοικιαστή έγγραφο που ζητάει την απομάκρυνση του εξοπλισμού και την παράδοση του περιπτέρου και των κλειδιών του, δηλαδή μία ουσιαστικά παράταση στην παράταση που είναι στα όρια της νομιμότητας, για να μην πούμε παράνομη. Τελικά η παρέμβαση του Δημάρχου έβαλε τα πράγματα στη “θέση” τους. Μας επεσήμανε ότι οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλάζουν και ότι μελετά σοβαρά το τι θα κάνει με το περίπτερο της κεντρικής πλατείας. Κυρίες και κύριοι της Δημοτικής Αρχής δεν είναι κακό να παραδέχεται κάποιος ότι έσφαλε, το αντίθετο μάλιστα. Παραδεχτείτε ότι ήταν πρόχειρη, βεβιασμένη και λανθασμένη η απόφαση να καταργήσετε τη θέση του περιπτέρου, γιατί προφανώς την πολιτική παρέμβαση δε θα την παραδεχτείτε ποτέ. Τέλος να είστε σίγουροι και εσείς και οι δημότες μας ότι θα παρακολουθούμε το θέμα με ιδιαίτερη προσοχή και δε θα επιτρέψουμε και με αυτό να εξυπηρετήσετε μικροπολιτικά συμφέροντα και ότι θα τηρηθεί η νομιμότητα σε όλη τη διαδικασία.
- Κακοκαιρία
Κατά την πρόσφατη κακοκαιρία ο μηχανισμός του Δήμου αντιμετώπισε αμήχανα και χωρίς σχέδιο πρόληψης τα γεγονότα. Παρατηρήθηκε η απουσία αλατιού και η αργοπορημένη μίσθωση ιδιωτικών μηχανημάτων ενώ η κακοκαιρία είχε εγκαίρως προγνωστεί. Εκτός από το κέντρο της πόλης, οι γειτονιές της Κόνιτσας και οι κοινότητες, ειδικά οι ορεινές έμειναν “παγωμένες” και χωρίς πρόσβαση για πολλές ημέρες. Ο αποχιονισμός έγινε καθυστερημένα και χωρίς ρίψη αλατιού, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να θυμίζουν παγοδρόμια. Προτείναμε λοιπόν να υπάρχει σχέδιο συγκεκριμένης πολιτικής προστασίας, καλύτερος συντονισμός και προτεραιότητες δράσεις με έμφαση σε πολίτες που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη, όπως πάσχοντες, υπερήλικες, κτηνοτρόφοι, προληπτική ρίψη αλατιού και διανοίξεις δρόμων σε βασικές υποδομές π.χ. δεξαμενές νερού. Επίσης να δοθεί η δυνατότητα στους εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων να μισθώνουν μηχανήματα χωρίς να περιμένουν να γίνεται αυτό κεντρικά από το Δήμο που έχει ως αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις. Τέλος επισημάναμε ότι δεν ρίχνουμε ευθύνες στους εργαζομένους αλλά στη διοίκηση. Βέβαια κατά τη γνώμη της πλειοψηφίας, ως συνήθως, έγιναν όλα “τέλεια” και κανένα πρόβλημα δεν παρουσιάστηκε. Τόσος μάλιστα ήταν ο ζήλος του προέδρου του ΔΣ να πείσει τους παραβρισκόμενους ότι όλα λειτούργησαν άψογα ώστε εξαπέλυσε, κατά την προσφιλή του τακτική, αήθη και σεξιστική επίθεση, στο πρόσωπο της επικεφαλής της κίνησής μας Ελένης Παπαμιχαήλ, με αποτέλεσμα την αποχώρησή της από τη συνεδρίαση. Δεν έχει νόημα πλέον να ασχολούμαστε μαζί του. Έχει αποδείξει περίτρανα ότι η παρουσία του δημιουργεί εντάσεις στο ΔΣ χωρίς λόγο και ότι είναι ανεπαρκής για τα συγκεκριμένα καθήκοντα. Στις επικείμενες αλλαγές των οργάνων ελπίζουμε να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου του ΔΣ.



Για τη Δημοτική Κίνηση Πολιτών 
"Ο Τόπος που θέλω να ΖΩ"

Η Δημοτική Ομάδα